Животът на Дим Дуков отново е в опасност. Бившият тв водещ е в болница за нова серия от операции в коремната кухина. Преди две седмици Дуков едва оцеля след поредица от хирургически интервенции, а сега кошмарът отново се повтаря.

Здравословните проблеми на бившия духовник датират от 1999 г. Тогава при злополука далакът му се спуква. В следствие на травмата коремът му се пълни с 2 литра кръв. Лекарите го спасяват, а възстановяването е тежко и дълго, пише skandalno.net.

На следващата година Дуков отново е на операционната маса заради операция на предната коремна стена. Всичко минава добре. След известно време обаче отново се появяват проблеми. Дуков не може да се храни, усеща постоянна тежест в стомаха и рязко отслабва. Образува се и херния. Дим е опериран за пореден път.

Преди месец обаче проблемите отново започват. Лекарите се опитват да го излекуват само с лекарства, за да избегнат поредната оперативна намеса. Лечението обаче не дава резултат и се налага нова операция. Хирурзите откриват, че червата на пациента са се сраснали. Операцията е изключително тежка. Налага се и изрязване на черва.

Две седмици след интервенцията, състоянието на Дуков не се подобрява. Докторите установяват, че раната не зараства добре, а започва да изхвърля секрети. Оказва се, че Дим Дуков страда от болест, при която има склонност към слепване на червата.

Проблемът започва с излива на кръв в корема преди повече от 10 години. Засилва от лошото хранене и болестта на червата.

Прогнозите за Дим Дуков не са добри, признават лекарите, но са категорични, че ще се борят докрай за него.