За 10 години в ефира на bTV Наталия Симеонова преплува „Море от любов”.

Сега поема въздух на брега, но не мисли да прелива проекта в конкурентна медия. Пред "Монитор" тя разкри, че освен кърпенето на интимност си има и друга слабост– да решава социални драми.

”Да бъда вестоносец за институция, а не за втори човек, ме блазни от години. Бих посветила на това цяло токшоу”, издаде тя. Острото си чувство за справедливост Симеонова събужда паралелно с качествата си на дипломат в „Море от любов”. В портфолиото си на боец с бюрокрацията вече има два ярки случая.

Първият е свързан с етиопец, който има три деца от българка, но заради проблем с документите вече десетилетие не може да й стане законен съпруг. След инвазията на блондинката в емиграционната служба паспортът му е готов за два часа. Вторият й пробив в системата я превръща в куриер. Занася комплект с документи за осиновяване лично до бившия социален министър Емилия Ма-
сларова, а семейството поръчител научава, че процедурата им е задействана
само след седмица.

Маги Халваджиян все пак се надява репликата „Обичаме ви. Обичайте се и вие” да зазвучи отново на екран. Последният епизод на романтичното шоу бе излъчен на 28 януари. За периода на съществуването си в съботния слот между 17 ч. и 18 ч. то така и не намери достоен съперник, който да го надцака по рейтинг.

Причината е в идеята евъргрийн - собствениците на разбити сърца винаги ще имат нужда от трети човек, който
да събере парчетата, без да ги съди.

Да разголят публично душата си се оказва по-ефективен за връзката им ход от това да оставят бележка или малко състояние за романтична вечеря. В този смисъл опцията за рестарт на доказано успешен проект като „Море от любов” изглежда повече от розова.

За десетилетие емоционален маратон в предаването чаровната плевенчанка не се отказа да съпреживява драматичните обрати в живота на героите си, но изгуби вярата си в брака. И това се случи далеч преди разпада на нейния. „Нагледах се на хора, които избягват разходката до гражданското.

Страхуват се да не разруши по някакъв начин връзката им. При толкова сериозен процент разводи - да, нормално е да бягат от тази институция и да я смятат за овехтяла и компрометирана. Детето например е символ на много по-сериозна спойка между партньорите, отколкото фиктивният подпис”, констатира в интервю за „Монитор” водещата. Към днешна дата Наталия е наясно и с причината за 90% от случаите на раздяла.

Битката за 2 лв. в повече измества добрата стара изневяра. „Когато са гаджета, е лесно, дори безотговорно. Когато подпишат обаче, ги налягат общите разходи и отношенията им влизат в релсите на битовизма."

Въпреки че не признава, Наталия има съществен принос в разбиването на общественото табу, че недоразуменията в двойката се решават с действие, а не с общуване.

Предаването събужда авантюриста у българина и го учи да се самоанализира.

„Дълго време ни предсказваха провал заради неумението на нашенеца да говори открито за проблемите в личния си свят. Нищо подобно. Поставен в критична ситуация, човек е отворен да споделя. Особено ако това е цената, която трябва да плати, за да си върне някого. Примерите за мъже, които сядаха пред камерата ни и завършваха посланието си с репликата „Не съм вярвал, че ще го направя", са стотици.

" За изповедник я търсят както простосмъртни, така и звезди. Популярните хора обаче остават част от изненадата за двама души, а не център в историята на предаването. „Момиче обожаваше дует „Каризма".Те й звъннаха на вратата лично и й изпяха „Колко ми липсваш", дава пример феята на любовта и си спомня как Митко Щерев седнал на диванчето й по покана на дъщерите си. Сред най-гледаните епизоди на шоуто е предложението за брак, което прави Васко Василев към любимата си Памела, по-известна като майка на култовата цигуларка Ванеса Мей. Тя е 14 години по-възрастна от него и обича българска баница. Наталия осъмва в хлебозавод, където цигуларят приготвя закуска на избраницата си на фона на фолклорни ритми. Видеопосланието посреща Памела на аерогарата, а заветното „да" прозвучава в студиото.