Ниските температури и студеният въздух ни карат да сменим дрехите си с по-дебели и топли.

Но малко хора се досещат, че същият този въздух влияе и на парфюма, който използваме, като променя начина, по който ухае, пише Супер 19'.

Затова, ако ви се струва, че един и същ парфюм мирише по различен начин през лятото и през зимата, това е причината. По същата причина миризми, които предизвикват главоболие през юни, са идеалният избор за февруари.

Ето няколко съвета как да изберем парфюм през студеното време?

Изберете аромат със силна основа


Парфюмите обикновено са „построени” на три нива – връхно, сърцевина и основа. Връхното ниво (или завършващи нотки) е най-леко. В студено време тези нотки трудно се усещат. Основите обикновено са с дървесни аромати, ванилия, мускус, амбър, пачули, шоколад и др.

Търсете по-силен аромат


Зимата не е сезонът на тоалетната вода. Ако трябва да избирате между голямо шишенце с надпис eau de toilette и малко с надпис parfum, заложете на второто. С други думи, ако искате да усещате парфюма си през зимните дни, изберете именно парфюм, и то силен.

Наситени миризми


Нотките кимион, карамел и смърч са силни за лятото. Те са от т.нар. затоплящи (пикантни) аромати, неподходящи за летните жеги. Но през зимата, когато въздухът е кристално чист и свеж, те се усещат отчетливо, затоплят и повишават настроението.