Васил Найденов, Графа, Нели Рангелова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще бъдат специални гости на българския финал на "Евровизия 2012", който ще се проведе на 29-ти февруари в Зала 1 на НДК.

Гостуването им бе потвърдено от БНТ. От чуждестранните гости са потвърдени Anggun от Франция и Sinplus от Швейцария. Билетите за музикалното къбитие вече са в продажба.

Графа се е явявал два пъти в нашия финал за Евровизия. През 2005 с хита си "Ако има рай" и през 2009 с "Враг".

Звездата на българската естрада Васил Найденов е участвал в българския финал за "Евровизия" през 2005, когато заедно с Орлин Горанов, Мариана Попова и Роберта представят песента "Аз знам", но парчето им завършва на пето място, пише eurovision-bg.com.

През 2007 Найденов е специален гост на българския финал, който е спечелен от Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи с изключителна преднина. На финала на "Евровизия" в Хелзинки дуетът се нареди на 5-то място с песента "Вода". Това е най-доброто класиране на страната ни в конкурса.

Интересен факт е, че Елица и Стоян са единствените български представители, които са били на финала на "Евровизия". Другите седем наши представители нямаха шанса да достигнат до финал.