Вокалистът на Gravity Co. Явор Захариев се завърна в групата след няколкогодишна раздяла.

Повторното им събиране се оказа успешно и за радост на феновете на музикантите, те се завръщат с много нови парчета, пише bliasak.bg.

Вижте какво сподели Явор:

- Яворе, какво прави Gravity Co. в последно време?
- Искам да кажа първо на всички читатели за много години! Бъдете живи и здрави! През тази година аз си пожелавам да има най-развитата концертна дейност, всички музиканти да са доволни и най-вече да излизат по-качествени неща на българския пазар! Иначе с групата в края на миналата година и началото на тази имахме турне. Беше най-емоционалното турне за мен, защото хванахме хората точно преди коледните празници, когато настроението беше празнично. Доволен съм, че усетих една и съща емоция преди празниците и след тях, което за пореден път ми доказа, че хората харесват нашата музика и не се вълнуват много от това колко струва входът, за да ни чуят. Искам да благодаря на всеки един човек, който беше на тези концерти, за целия съпорт и хубавите емоции. Това за нас означава адски много.

- Освен с музика с какво друго се занимаваш?
- С мои приятели подготвяме един трибют за Боб Марли. Той ще се състои на 6-ти март. Иначе това, което правя в момента, е да си уча текстовете за новия ни албум. Той ще съдържа 10-12 песни. Искам честно да ти кажа, че се притеснявам адски много, защото искам да дам всичко от себе си и да вложа много повече от някаква емоция, независимо дали някой ще си купи този албум. Дължа го на останалите от групата, които адски много са се потрудили за направата на тези песни.

- Ожени се, а това остана в тайна за медиите. Защо никой не разбра?
- Това се случи преди две години. Не знам защо никой не е разбрал, не съм го крил. Винаги съм бил моногамен, зодия Телец съм. Когато обичам един човек съсредоточавам цялата си любов и енергия, за да съм с него. Щастлив съм, повярвай ми! Може да звучи като клише, но е така. Щастлив съм, защото съм с Нора, моята съпруга. Тя е човекът, с когото споделям всичко. Имаме силна връзка. В момента, в който си помисля да й се обадя и взема телефона, тя звъни. Това значи, че мислим един за друг. Мислим да имаме деца, живот и здраве и това ще стане. Най-важното е, когато откриеш човека в живота си, да съумееш да го задържиш и да му даваш пълната свобода. Така той винаги ще е до теб.

- Как се промени отношението на фенките към теб, когато разбраха, че си се оженил?
- Не съм го обсъждал много-много с тях, халката ми е на ръката и всички я виждат. Аз гледам на хората, които идват на нашите концерти, като на приятели, независимо дали са от женски или мъжки пол. Защото в България и най-вече в София, като обиколиш по няколко пъти клубовете, вече се познаваш с хората и в един момент те ти стават приятели. Премахнал съм бариерата и съм допуснал почитателите ни до себе си. За мен това е уважение към тях. Освен това смятам, че можеш много да научиш от хората, които слушат твоята музика.

- Ще чуем ли някога песен на Gravity Co. на български език?
- Явор: (смее се) Това е много интересен въпрос. Не искам да обидя никой, който чете това интервю, но ние се стремим не само в България, искаме музиката ни да се възприема от адски много хора. Живеем в 21-ви век, век в който едно 12-годишно момиче знае четири езика, а аз едвам-едвам знам английски. Езикът, според мен, вече е най-малкият проблем, най-големият е това да правиш качествена музика, с която да си искрен, която да стига до максимум хора и да даваме послание с нея. Един човек трябва да притежава освен дрехите и интелекта - и душа!

Снимки: Bulphoto