Режисьорът Дарън Аронофски е набелязал Ръсел Кроу за ролята на Ной в новия си филм, съобщи Deadline.

Първоначално за ролята на Ной бе спрягано името на Крисчън Бейл. Той обаче се отказа заради претоварен график. След това се разглеждаше името на Майкъл Фасбиндер.

Според информацията на изданието, Лиъм Нийсън е потвърдил участието си във филма.

Лентата, която ще се гради върху библейската история за Ноевия ковчег, е замислена отдавна от Аронофски. В началото на 2011 г. режисьорът каза, че има сценарий за "Ной", който обаче трудно може да бъде екранизиран. Затова той реши да създаде комикс на тази основа. В това начинание му помогна канадският художник Нико Хенрихон, работил преди за Марвел и Ди Си Комикс.

Върху сценария на "Ной" работи Джон Лоугън, известен от "Гладиатор", "Авиаторът", "Последният самурай", "Суини Тод" и т.н.

През октомври миналата година бе съобщено, че компаниите "Парамаунт" и "Ню реджънси" са сключили с Аронофски договор за финансирането на филма "Ной".

Последният филм на Дарън Аронофски е "Черният лебед", номиниран за пет награди "Оскар". За изпълнението си в лентата Натали Портман получи статуетката на американската киноакадемия за най-добра актриса.