В „Панаир на суетата“ Касиел вдъхновено описа какви емоции са предизвиквали в нея мъжете от еврейски произход:

„Отлични мъже, които правят любов бавно и красиво като в дъждовен следобед“, казва актрисата.

Сега тя има нова амбиция, пише филмови сценарии. Два от тях вече са готови. Ашер ще ги прати не на кого да е, а на самия Стивън Спилбърг. Запознати с живота и творчеството му знаят, че той е евреин, страдал в детството си от много анти-семитски нападки. Актрисата се възбужда от идеята, че световно известният режисьор, чието богатство се оценява на окло 3 билиона, ще вземе в ръцете си плодовете на нейния труд. Касиел е решила да му се хареса и силно се надява той да обърне внимание на произведенията й:

„Не ми харесват историите в нашето кино и затова написах свои“ - уверено казва тя, пишат от kliuki.bg.

Първата ще разказва за нейното семейство, по думите й, фамилия, пълна с ексцентрици, самоубийци и медиуми. Касиел разказва, че баба й е била придворна дама на царицата и изключително интересна личност. Другата й история е за две съпружески двойки тръгнали на пътешествие, което ще ги доведе до фатални случки и приключения. Жанрът е екшън.

Менторката от „Star machine“ твърди, че преди да роди сина си Зуи е била страшна кариерстка, която нито за миг не е жалила средства, за да постигне своето. Май не се е променила много!