След завръщането си в България Светльо се пробва в X Factor, а сега е и сред участниците в "Евровизия", пише bliasak.bg. Вижте какво сподели Светозар:

- Светльо, как е в Стара Загора?
- Единственото хубаво нещо, което има тук в момента, е снегът. Вчера бях шест часа навън, докато траеха най-големите виелици. Разходих кучетата на един приятел в нашия парк Аязмо.

- Освен че си финалист в българската "Евровизия", с какво друго се занимаваш?
- Подготвям се да заминавам пак за Америка. Първо ще ходя във Франция да пея по улиците и ще се върна края на февруари за "Евровизия". Целта ми е да намеря и друго поприще в музиката, не само да пея по улиците.

- Май се оказва по-лесно да пееш по световните улици, отколкото да спечелиш нашата "Евровизия"?
- Този конкурс е един шанс да си завъртя парчето, защото по принцип мен не ме въртят никъде. Давам си песните навсякъде, но после не ги чувам. Евровизия е мястото където хората могат да чуят поне една моя нова песен. Бълвам нови песни постоянно, но понеже моите приятели, с които работя, са доста заети затова съм направил само 4-5 нови. Иначе съм много продуктивен, ако имам възможност, мога да изкарам 50-100 парчета годишно. Но България не ми дава шанс никъде да ме въртят, някои медии са ме зачеркнали. Като ме попитат: „Защо ходя по конкурси?” Е, заради това ходя! За сега единствената ми сцена е улицата.

- Слави Трифонов ли е причината да не те въртят никъде?
- Едно време имаше пръст в цялата работа, но сега едва ли. Не вярвам чак толкова време да се занимава. Когато напуснах екипа му в края на 2006, тогава имаше, но сега… Не е Слави. Медиите искат да си примерен и да слушкаш, като видят някой своенравен, различен и хахо си казват: „Тоя не!” На запад търсят точно обратното личности и откачалки.

- Защо се върна от Америка? Там не ти ли е по-добре?
- Как да не ми е по-добре! Аз всяка вечер сънувам Сан Франциско и пия 100% натуралния им сок. Там свикнах да пия портокал и грейпфрут и всяка сутрин като станех консумирах по 2-3 литра.

- Може ли да се издържа човек от пеене по улиците?
- От това живея. Само че бях доста мързелив, излизах много рядко да пея. Последно юни месец излязох 3-4 пъти, юли - 10 дни, събрах пари и се върнах в България. От тези пари си купих билет за самолета и до сега вече седем месеца живея от тях. Сега така ще пробвам във Франция, но в момента много ме притеснява времето.

- В България не възприемаме сериозно уличните музиканти!?
- Не ме интересува какво мислят тъпанарите тук. Това са комплексари. Ако свириш тук по улиците е срамно, а в чужбина не е. И мен ме е срам да свиря тук на улицата. Не ми е приятно някакви тъпанари да ме гледат и да ми се подхилкват. По света в белите държави улицата е сцена, а тук е място за поругаване.

- Какви са ти плановете за тази година?
- Ще рискувам с Франция и ако спечеля пари след "Евровизия" ще замина за Япония, от там ще поживея малко в Хавай и после Сан Франциско. Така докато стана американски гражданин.

- Там къде спиш?
- На квартира и в приют. Една вечер спах и в градинката, защото не ме пуснаха в приюта, нямах тест за туберкулоза.

- Кой ще замине да представя България на "Евровизия"?
- Слуховете са ясни, спряга се ДесиСлава. Този конкурс си е шанс. Моят фаворит е Рене Ранев, защото само той е единственият БГ певец, който не звучи като българин.