Изпълнителката споделя откровено каква е причината да страни от фолк гилдията и има ли нещо вярно в слуховете, че е новата жена до футболния бос Коко Динев.

Защо те обвинява, че песните, които пускаш в последно време са крадени?

- Да много често ме напада, че песните ми са кавъри и са крадени, особено за последните две. Всъщност те са правени за мен и са авторски, нито една от тях не е крадена. Не ми стана никак приятно. Сега подготвям една нова песен, която също е авторска и за която си дадох душата. Никога не ми е било толкова трудно, поне 3 пъти я записвах отначало цялата песен. Аз записвам в студиото на Глория и, докато правех песента я ми казваше: ''Джена, ти вече живееш у нас.'' Виждаше ме почти всеки ден в тях, часове наред работехме. Има един специален гост изпълнител в парчето - Софи Маринова. Радвам се, че не ми отказа, защото в началото си мислех, че ще погледне малко снизходително на предложението ми, но тя подходи много колегиално и приятелски, което ѝ прави чест.

Появиха се твърдения, че Тони Стораро се развежда с жена си заради теб, които той отрече. Какво обаче ги е провокирало да се появят?

- Днес прочетох интервюто на Тони и много се ядосах, когато разбрах за тези клюки. Първо той ме познава от дете. Още преди да започна професионалната си кариера. Познавам много негови роднини и близки, ние сме от един регион - той е от Шумен, а аз от Разград. И двамата харесваме гръцка музика и това ни е свързвало през годините, но нищо повече. Аз подкрепям това, което той е казал и ще кажа същото. Защо не писаха тези неща преди, а сега, когато направих такъв скок в кариерата? Нормално е в такъв момент да се появяват слухове за мен. Аз не съм скандална личност, напротив, възпитана жена съм и имам принципи. Работата е там, че стоя далеч от фолк средата и не се държа лековато и глупаво, а това провокира да се измислят лъжи. Още повече, че той е семеен мъж и не можах да разбера как за три месеца разведох две семейства, това беше велико.

Предполагам говориш за Коко Динев и Емилия. Според слуховете имаш връзка с него.

- Да, за Коко и Емилия! Нека премислят малко преди да пишат, няма как да разведеш  две семейства за толкова кратко време. Това е унизително за мен, обижда ме. Аз нямам нищо общо със ситуацията. Подобни пошли скандали ме обиждат, защото аз нямам нужда от интриги , за да бъда звезда. Нямам нужда да бъда унижавана като жена, за да съм звезда, аз съм музикант и съм се доказала вече. Имам музикално образование и откакто съм се родила, се занимавам с музика. Всички виждаме как се появяват звезди от днес за утре и веднага мога да дам примери, без да се притеснявам кого ще обидя, но всички знаят кои са те.  Ето затова трябва да се уважават истинските изпълнители, тези които градят жанра във времето и са се доказали, като Тони Стораро, Глория, Камелия и т.н.

Познаваш ли лично Коко Динев и защо те забъркаха точно с него?

- Познаваме се, пяла съм на Коко, но Емилия винаги е била с него. Веднъж дори синът им Иван беше там. Никога не съм имала личен допир с Коко, знам го като физиономия, знам как изглежда и кой е, канили са ме на партита, но аз нямам работа там.Не мога да разбера цялата тази история. Ядосвам се само, че близките ми ги четат всичките тези неща.

Как реагират родителите ти, когато четат, че разваляш семейства?

- Последното за Тони и жена му все още не го знаят. За щастие обаче, когато разбра за Коко и Емилия, майка ми се смя. Каза, че вече май е свикнала, но не й е приятно. Създават ми един имидж, който аз самата не създавам. Нито с поведението си, нито с изказванията си или с облеклото си провокирам да ме забъркват в скандални ситуации, но пак го правят.

Има ли човек до теб в момента?

- За себе си разбрах, че животът е много кратък и колелото се върти бързо, затова трябва да правиш така, че да ти бъде хубаво. Тази година ще стана на 27, нормално е да искам да има мъж до мен и да имам нужда от такъв, но кариерата ми в момента е на преден план. Тя е моят живот.

След колко време се виждаш семейна и с деца и би ли се отказала някой ден от кариерата в името на семейството?

- Не знам, не мога да говоря за време. В крайна сметка обаче имам много колежки, които си родиха деца и не оставиха кариерите си. Няма как да оставиш живота ти да мине без да си създал дете. Малко или много това е основната роля на жената в този живот. Аз също ще се радвам да имам поколение и да оставя след себе си едно човече, което ще вземе моя талант и ще пее. От това по=хубаво едва ли има...

Защо все те упрекват, че страниш от колежките си?

- Аз играя индивидуално, предпочитам да бъда сингъл и нещата ми се получават. Просто стоя далеч от самия бранш, но уважавам всички колеги. Радвам им се и си имам фаворити сред тях. Съществува и конкуренция, което е чудесно... Просто всеки си има политика и моята е такава. Самата аз съм различна. Предпочитам да стоя далеч от интригите и скандалите и не знам защо медиите толкова усилено се опитват да ме вкарат в този омагьосан кръг. Обидно ми е, че слагат всички в този бранш под общ знаменател. Да, вярно е, че съм много истинска и искрена и или харесвам някого или не, но в крайна сметка никой не може да ми налага какво да чувствам и мисля. Не мога да играя роли и да бъда изкуствена. Няма и да си го позволя, защото по този начин в един момент човек изгубва себе си и психически не издържа. Искам някой ден децата ми да се гордеят с мен и да имам самочувствие и тогава, казва за сп. Блясък певицата.

Дразни ли те схващането, което се налага, че фолк певиците са леки жени?

- Как да не ме дразни?! Това ми е болна тема... В такъв момент се ядосвам, че не съм мъж. Но няма как да се докажеш, каквото и да правиш - има хора, които са развалили името на поп фолка и оттам нататък вече всички сме под общ знаменател.