В края на миналата година рок групата D2 отпразнува своя 10 годишен юбилей на сцената.

Година преди това момчетата записаха последния си албум в резиденцията в Бояна, необезпокоявани от никой.

"Това да отидем на усамотено място, да живеем и работим там беше нещо, което много исках да направя. Когато човек има възможност да разсъждава и твори на спокойствие, много неща започват да изглеждат различно… " споделя китариста на групата D2 Митко Кърнев в свое интервю за capital.bg.

"Но и нещата не трябва да се надценяват – или носиш музиката в себе си или не" допълва музиканта.

Той споделя, че обича да планира всичко - от песни до концерти и телевизионни изяви.

"Сядам тържествено с лист и химикалка, замислям се дълбоко, правя план, после се напивам… след което най-често загубвам плана или забравям за него до самия край на планираното събитие."

За него ролята на текста в една песен е много важен, но неговата тежест зависи от стила, възрастта и излъчването на артиста.

"Считам успеха за удовлетворяващ тогава, когато съумея да оправдая собствените си очаквания. Така мисля аз, но хората са различни. Едно от мръсните ми удоволствия е да се забавлявам за сметка на изпълнители, които продават и задника си само за да им обръщат внимание".

Кърнев не смята, че българската музика не съществува само благодарение на спонсори, най-вече защото почти никой не се интересува от нея.

"Никой не трябва да се нагажда за нищо, истината е, че сигурно 95% от тукашната музика просто не става!"

Китаристът е убеден, че музикалното "зреене" на една група, не е нещо непременно готино.

"Не се чувствам съвсем узрял, а и заедно в групата правим доста глупости, но вярваме, че най-доброто за нас предстои. Мисля, че най-важното е човек да се бори близките му хора да са добре, както и да се научи да слуша вътрешния си глас."