Кубрат Пулев още обмисля дали да се бие с украинеца със сръбски паспорт Александър Димитренко за европейската титла при тежките в профибокса.

“Мачът не е сто процента сигурен - каза Кобрата, който в почивния си ден отиде на поход на Витоша. - Всичко зависи от мен - дали съм готов за подобна среща. Говорих с моя мениджър, който ми каза да си помисля. Предстоят още разговори. Все пак, ако се съглася, най-рано този бой може да е в края на март”, допълни пред "Труд" боксьорът.

Титлата остана вакантна, след като настоящият шампион Роберт Хелиниус (Финландия) претърпя операция на рамото и ще отсъства от ринга поне 6 месеца. А Димитренко е първият претендент за трофея. До момента сърбинът има 32 победи от 33 мача и само една загуба. “Ако се стигне до бой, това ще е най-тежкият ми съперник досега”, призна Пулев.

Преди седмица Кобрата защити за първи път трофея си на Международната боксова федерация - интерконтинентална, като отказа британеца Майкъл Спрот в деветия рунд.

Същевременно двама юноши, които не са в националния отбор, са уличените със забранени стимуланти. Ден по-рано за това алармира шефът на Дисциплинарната комисия на БОК Никола Маринов.

“Докато не са излезли вторите проби, не е коректно да разкриваме имената на състезателите”, заяви генералният секретар на боксовата федерация Венцислав Николов.

Националите ни пък вече са оборудвани изцяло с нова екипировка - на “Асикс”.

Sportal.bg