Звездата от ''Под прикритие'' лудо влюбен във Вили Марковска в новия филм ''Цахес''

Освен поредицата сатирични комедии и драми, които ни представи през последните години българското кино, родните зрители ще имат възможност да се насладят и на една приказна романтична история. В нея Захари Бахаров е тайно влюбен в прелестната Виолета Марковска.

Но за любовта на красавицата той ще трябва да се състезава с малкия Цахес, наричан още Цинобър. Красивата любовна история е само част от цялостния сюжет на новия филм на Анри Кулев ''Цахес''.

Лентата тръгва на 20 януари по кината и е изцяло насочена към зрителската аудитория. Филмът няма за цел да се състезава по фестивали, но събира цяла плеяда знаменитости пред камерите. Освен Марковска и Бахаров в кинопродукцията участват още и Христо Мутафчиев, Чочо Попйорданов, Мая Новоселска, Малин Кръстев, Мариян Бозуков и много други.

Цели десет години отнемат снимките на Анри Кулев, а много от сцените са заснети сред величествените Белоградчишки скали, крепостта ''Баба Вида'' във Видин, както и резиденцията на Фердинанд в Русе. Бюджетът на лентата е близо 1 млн. и 300 хил. лв., а в основата на филма лежи едноименната приказка на Хофман, пише kliuki.bg.



Преплитайки днешния и 19 век, сценаристите разказват историята на феята Розабел, която сътворява чудовището Цахес и му дава силата да си приписва заслугите на околните. От желанието й да създаде у него стремеж да ги заслужи обаче се създава истинска бъркотия, приключваща за щастие с щастлив край. А дали лентата ще се радва на интерес от страна на родните зрители, както и останалите кинопродукции от последните две години, ще почакаме и ще видим.