Причината да заслужи статуетката е нейна публикувана във фейсбук реплика, в която пише, че обожава животните, но още повече обича да ги носи... А както знаем, спечеленият от г-ца Петрова конкурс ''Мис България'' през 2009 г. е бил посветен на каузата за опазване на диви животни.

''Заставам зад думите си, а бих добавила, че обичам и да ям месо, не само да нося кожи'' - така Мис Антония Петрова коментира в сутрешния блок ''Тази сутрин'' по bTV нападките срещу нея след фотосесията й в кожени дрехи и аксесоари. Тя обясни, че атаките са на личностна основа и вероятно хората да провокирани от това, че снимките са от нейна почивка в Швейцария.
''Всичко е доста личностно. Проблемът е, че съм аз. Около мен се въртят постоянно скандали, защото не мълча и имам гражданска позиция''.

Според нея хората, които се обявяват като природозащитници, показват фалшив морал и лицемерие: ''Никой от тези природозащитници не може да застане срещу мен, защото моите аргументи са железни. Аз съм абсолютно сигурна, че съм права. Тези хора не могат да застанат срещу мен – когато пишат в интернет, а след това за вечеря хапват вкусна вратна свинска пържола''.

Миската е засегната от това, че нападките са именно срещу нея при условие, че имало и други известни личности, които носели кожа. Тя даде за пример Николета Лозанова, която имала същата като нейната шапка, Васил Найденов и Евгени Минчев.



Други засегнати от темата, според Петрова, са ловците. ''Защо не се обърнат към ловните дружинки? Вие знаете ли колко хора притежават ловно оръжие? Над 300 000. А знаете ли колко е армията на България? 30 000. Никой ли не го притеснява това?''.

Петрова получи ''Златен скункс'' от ''Господари на ефира''. Типично в стила си моделката надменно изгледа репортера на шоуто и след кратко чудене все пак гушна скункса, пише ''България днес''.