БНТ ще снима възстановки на емблематични сцени от култови български филми за риалитито си "Кастинг".

Треската за актьорската надпревара, която търси лице за нов сериал по националната телевизия, е във вихъра си.

От утре на обиколка из страната в лов на таланти тръгват звездата от "Под прикритие" Владо Пенев, актрисата и преподавател в НБУ Снежина Петрова, режисьорите Димитър Коцев-Шошо ("Лора от сутрин до вечер") и Атанас Христосков (дебютният му филм "Номер 1" спечели голямата награда на "Златна роза 2011"), сценаристът Яна Борисова ("Малка пиеса за детска стая" и "Приятно страшно") и ръководителят на студио "Екран" към БНТ Боряна Пунчева, пише в. "Стандарт".

Те са така нареченото голямо жури, което трябва да избере 15 финалисти. Друго специално жури ще оценява финалистите в живите предавания. То ще посочи само 10, които ще продължат напред. Трима от голямото жури ще работят денонощно с финалистите от кастингите, за да ги подготвят с представленията им.

От професионални артисти до откровени любители са кандидатите за слава. Най-младият е само на 11, но ще трябва да почака, тъй като долната граница за участниците е 16 години.

Най-възрастният, който иска да бъде звезда в сериал, е на 58 години. Първият кастинг утре е във Велико Търново в "Интер хотел". На 12 януари екипът е във Варна в " Гранд Хотел Димят"; 14 януари - Бургас - "Хотел Аква"; 16 януари Пловдив -"Дедеман Тримонциум Пловдив"; 18, 19, 20 януари София - хотел "Родина".

Тези, които са между 16 и 18 години, трябва да носят нотариално заверено съгласие от родителя настойник или да бъдат придружени от него.