Да играеш във всички нови български филми, в 15 представления в театъра е нещо, което трудно може да бъде преглътнато от някои колеги на актьора.

Обвиняват го, че е хукнал да прави халтура. Като контрапункт на тяхното не особено уважително отношение, Блатечки прави и добра режисура. Постановката на „За мишките и хората” по Стайнбек е пожънала голям успех в пернишкия театър. След това с успех обиколи страната.

Блатечки не знае почивка, всяка вечер играе в някоя постановка. Факт е наистина, че не отказва нито една оферта за участие във филм или в театрална постановка, пишат от kliuki.bg.

Той е актьор на свободна практика и е против щатната работа в театъра. Сам си търси ролите, а не чака някой да ги разпредели и да го покани. Подиграват го, че и хладилника да отвориш, оттам има опасност да се покаже пак Блатечки.

Важното е обаче, че го прави така, че кефи със секси усмивката и поведението си. Днес е в София, утре в Бургас, вдругиден на интервю или на снимачната площадка на поредния сериал. От това набъбва банковата му сметка и зложелателите само това забелязват. Най-богат, но и най-мразен сред актьорите в гилдията. Това е сега Асен Блатечки.