Dess не могла да направи по-ранна промоция на песента си за „Евровизия“ по здравословни причини.

В интервю за ОГАЕ България – сайт на феновете на "Евровизия", певицата изрази съжалението си, че не е представила ‘Love is alive’ по-рано.

Наложило се да пее демо-версия на песента, което не е в плюс за нея:

„Не искам да се оправдавам, но проблемът е в мен. Аз повече от месец не съм добре с гласа. Записах демото, за да го предадем в БНТ. Отидох и на прослушването на живо, но не се представих добре. Мислех, че е нещо временно и ако си пазя гласа, ще се оправи, но не стана точно така.“

Dess представи песента си няколко пъти в различни телевизионни предавания, но пя на плейбек. Певицата пази гласните си струни за по-решаващите моменти.

Песента е направена за много кратко време, а Деси се изявила и като композитор, с което адски се гордее. В композицията има фолклорни елементи, но е модерна и танцувална.

Деси е много щастлива от сътрудничеството си с Борислав Миланов и Себастиан Арман от „Симфоникс” – авторите на парчето.

Признава, че не се е осмелявала да участва в конкурса досега, защото е чакала да се появи най-подходящата песен. Когато обявила, че ще вземе участие й се обадили много композитори и дори певци с предложение за дует.

Dess се надява „Love is alive“ тепърва да добие популярност, въпреки че повечето песни на конкурентите са вече добре познати на феновете в Интернет:

„Знам, че е минус това, че песента се забави доста, но понякога нещата не зависят от нас самите. Декември месец е по-натоварен откъм участия, затова се надявам през януари да оставя гласа ми да почине, за да може поне на полуфинала на 14-ти да се представя на ниво.“

Засега най-сериозната й конкурентка е Софи Маринова. Двете се изправят отново една срещу друга – през 2008 те бяха героини в „Пей с мен“, където Софка беше хваната да пуска смс, в който праща слаба оценка 2 на Деси Слава, с което ромският славей се надяваше да извоюва победа. Към днешна дата никой не помни кой е спечелил и кой е изгубил от шоуто.

Деси призна, че не е слушала песните на конкуренцията, а ще ги чуе на живо на полуфинала на „Евровизия 2012″, който ще се излъчи на 14 януари, пише kliuki.bg.