Ева Лонгория е по-сияйна отвсякога. Макар че преживя много тежко развода си с баскетболиста Тони Паркър, тя успя да запази духа си и красотата си.

Актрисата е на корицата на сп. "Health" , където си личи и без фотошопа, че е в отлично здраве и тонус.

Според нея понятието „здраве" и „красота" са нещо повече от това, което изглеждат на пръв поглед. Ето какво казва актрисата от "Отчаяни съпруги":

Ева за здравословния живот: "Хората мислят, че здравето е свързано единствено с психическото състояние на човек. Когато се чувствах най-зле, ми казваха, че изглеждам страхотно, а вътрешно никак не беше така. Така, че е забавно как хората възприемат думата "здраве". В най-тежките ми времена, отвсякъде чувах колко добре изглеждам. Сега спазвам определена диета и правя редовно упражнения. И искам да имам здравословен вид. Аз съм един безкраен оптимист.

За оптимизма й: "Родена съм такава. Много е смешно, но никога не се депресирам. Дори след развода ми всички бяха като: "Уау, ти се върна към живота много бързо". А аз им отвръщах: Няма да се предам така лесно, нещо хубаво ме чака ей тук зад ъгъла и нямам търпение да видя какво ще се случи".

За напрежението да бъде непрекъснато красива: "Не, определено няма някакви сериозни неща, които да спазвам като по списък, защото има цял отбор хора, които се грижат да изглеждам страхотно на червения килим. Всичко е една илюзия, създадена от стилисти, гримьори и фризьори. Но мисля, че хората виждат нещо под тази фасада и се радвам, че ме оценяват и по благотворителната ми работа и смятам, че точно това влагат като ме определят с думите: "тя е красива жена" (не само визия, а и човечност).