Кейт Мос пусна на пазара първата си колекция червила, разработена съвместно с известната марка декоративна козметика Rimmel.

По този повод топмоделът разкри пред в. Sunday Times какви са тайните на красотата й, както и какви грешки е допускала, докато още е била неопитна в разкрасителните процедури.

-Червеното червило е под номер 1 в колекцията ти за Rimmel. Това ли е твоят цвят?

-Това е цветът на цветовете при червилата. Не бих могла, разбира се, да го ползвам през деня, но вечер или на Червения килим, е незаменимо. Червилото е класика, грим с култов статус, не е ли така? Спомнете си само Мерилин Монро или Грейс Кели – какво щяха да са те без червените си устни?

-А какъв нюанс все пак използваш в ежедневието?


-Телесен или розовеникав за устните и леки сенки на очите.

-Известна си с това, че можеш да си сложиш молив на очите без огледало – как го правиш?

-Имам много години практика зад гърба си. Просто издърпвам клепача, после прокарвам леко молива и го нанасям с потупване. Винаги използвам каял, понеже е по-мек и лесен за разнасяне. Ако сгрешиш с обикновените моливи, трябва да изтриеш всичко и да започнеш отначало, докато каяла можеш да го размажеш и прелееш.

-Кои са козметичните принадлежности, без които не можеш и кои би пренебрегнала?


-Не използвам молив за устни, нито четчици за червило – те са за професионалните гримьори, аз нямам нужда от чак толкова прецизни линии, поставям си червилото директно, без помощни средства. И никакъв блясък за устни! Той е доста лепкав и ми е създавал такива неприятности по време на фотосесии. Като пуснеха вентилатора, косата моментално се залепваше за устните ми… Ако говорим за нещата, без които не мога ­ имам три извивачки за мигли – по една във всяко козметично несесерче. Ако искате да знаете тайната на ефекта „изкуствени” мигли – то е този уред плюс тонове спирала.

-А имаш ли някакъв трик за мигновено озаряване, ако отидеш на важно събитие и забележиш, че не изглеждаш достатъчно свежа?

-О, да, това е ружът. Мога да усетя, че имам нужда от него, дори и без да съм се погледнала в огледалото. Първо се напудрям и след това нанасям малко кремообразен руж, след което лицето ми буквално започва да искри.

-Повечето известни личности предпочитат изкуствения тен като по-безопасен. Ти самата доскоро беше прословута с пристрастенността си към слънчевите бани, още ли е така?

-Да, обожавах да лежа и буквално да се „пържа” на слънце, но вече съм много по-внимателна. Дневният крем и плажното масло с фактор 50 са първото нещо, което слагам в багажа, когато отивам на почивка. Пък и, колкото и да не ми се вярваше преди, се оказа, че шоколадовият тен невинаги е красив. Миналия Великден например празнувах в карибския курорт Парът Кей. Бях там две седмици и почернях толкова, че когато се прибрах, всичките ми приятели си умряха от смяx. Изглеждах ужасно нелепо!

Източник: Blife.bg