Видяхме трикратната световна шампионка по художествена гимнастика като водеща на „Спортист на годината”.

Все така чаровна и във форма, както я помним от последните й изяви в гимнастическия салон. Това е поводът да я поканим за гост в рубриката ни.

- Мария, как поддържаш лицето си?

- За мен много важно е почистването. Винаги вечер по най-внимателен начин, без натиск, дърпане, с нежни движения измивам лицето си. Важно е да поддържам и духа си - трябва да си оптимист, да си позитивен, защото това винаги се изписва на лицето.

- Какви кремове използваш? Ти беше рекламно лице на „Дева”.


- Аз винаги ги сменям. Кремовете „Дева” са наистина добри, защото в състава им влизат екстракти, извлечени от нашата земя. И ние като българки трябва да ги уважаваме. Харесвам марки като „Шисейдо” и „Ланком”.

- Налага ли се да пазиш диета и какви грижи полагаш за тялото?

- Внимавам какво ям.

- А менюто?

- Всеки човек трябва да прецени какво е подходящо за него самия. Аз не обичам и не вярвам на масовите диети. Ако за някой е добре да яде ядки, за друг - не е. На един месото се отразява добре, на друг не му понася. Същото се отнася за ориза и картофите. За мен единственият начин човек да се чувства добре и да не пълнее е, като не се тъпче и не яде прекомерно големи количества, а от всичко по малко. Задължително сутрин да се закусва стабилно, да се обядва, а вечер да се приема колкото се може по малко храна. Заедно с режима аз спортувам и всеки ден правя комплекс с мои упражнения. От време на време играя и тенис.

- Какви са тези упражнения?

- Те са си мои и ги правя вкъщи сама. Нямам нужда от никакви уреди. Гледам да отделям сутрин поне 40 минути. Ако не успея, ги правя следобед.

- Правила ли си някакви специални апаратни процедури за поддържане на лице и тяло?

- Все още нямам нужда. За лице избягвам да правя каквито и да е процедури с апарат. Вероятно един ден ще ми се наложат, но не и сега. Обичам масажи и спорт. От масажа залагам на ръчния, независимо дали е шведски или антицелулитен.

- Какво е отношението ти към пластичната хирургия и „подобренията”?


- Не съм крайна, ако човек не се чувства добре в кожата си, може да прибегне и до това, но нека да е в някакви граници. За съжаление напоследък заради тези операции жените почнаха да си приличат. Аз смятам, че всеки носи своята индивидуалност и би трябвало да я запази.

Източник: в. "Монитор"