Кокаинът който е носил Гълъбин Боевски, е трябвало да бъде разпространен в България.
Това разказа в интервю за БНР директорът на ГДБОП главен комисар . на МВР, щангистът е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро. Боевски е проверен от бразилските власти, тъй като всички българи са поставени в графа "рискови пътници" в латиноамериканската държава. Деветте килограма кокаин, според оперативните данни, били предназначени за това спортистът да реши финансови проблеми, твърдят полицейски източници.

Защитниците на спортиста отрекоха направените преди време твърдения, че Гълъбин Боевски е признавал пред бразилските власти, че се е опитвал да пренесе кокаина.

За куфарите на Боевски, в които беше намерена дрогата на бразилско летище, се знае, че са купени ден преди полета. Това са и показанията на дъщерята на щангиста - Сара, станала свидетел на ареста на баща си.

В Софийската градска прокуратура /СГП/ няма образувано досъдебно производство срещу щангиста и олимпийски шампион за това, че е трябвало да пренесе до България кокаина, с който беше заловен в Бразилия, съобщи за БТА зам.-градският прокурор Божидар Джамбазов.

Именно Градската прокуратура е компетентна да започне разследване срещу българи, за които се твърди, че са извършили престъпление в чужбина.