Къванч Татлъту е диктаторът на турските медии за 2011-а.

Секссимволът на Истанбул оглави класацията за най-популярните лица по страниците и ефира с 3000 материала за личния и професионалния си живот.

Татлъту, който през този сезон изкушава в сериала "Кузей Гюней", вече може да се похвали и с втората си роля в голямото кино. Досега той се е снимал само в "Американците в Черно море" през 2007-а. Филмът не пожъна успех и оттогава Къванч обърна гръб на класиката в жанра.

Догодина обаче ще се превъплъти в известен турски поет от 40-те години на миналия век. Режисьор е Йълмаз Ердоган, а партньорка на Къванч ще бъде съпругата му Белчим Билгин. Актрисата Берен Саат, дамата на Татлъту в хитовата у нас сапунка "Забраненият плод", е миналогодишният тартор в изследването на центъра за проследяване на медиите в Турция, цитирано от БТА. С около 2000 материала Саат заема почетното второ място.

Трета е Нургюл Йешилчай от "Любов и наказание". Тазгодишното й участие в "Без теб не може" не вдигна особено рейтинга на продукцията в съседката ни, пише "Стандарт".

Скандалната сага "Великолепният век" е любимият на турските зрители. Историческият филм разказва за управлението на султан Сюлейман Великолепни и неговата любима - украинката Рокселана. От наложница тя става единствената законна съпруга на владетел в Османската история. Халит Ергенч и Мерием Узерли са в главните роли.

За "Великолепният век" са публикувани 8000 материала. На второ място е "Така минава времето" с Еркан Петеккая и Айча Бингьол с 5000, а трети е "Каква e вината на Фатмагюл" с 4000 текста в медиите.