Против всякаква пластична намеса във визията на моделите се обяви Жени Калканджиева.

Шестата по красота в света е известна с отрицанието си към неестествените корекции, които клишират индивидуалността у моделките.

“Ние търсим индивидуалното у всяко момиче. Не искаме всички да са еднакви като от калъп. Напротив – при нас търсим дори да има някакъв дефект, дори да има примерно малко по-гърбаво носле, по-тънки горни устни или малко по-щръкнали ушички – като отличителен знак на тази моделка”, каза Жени пред bTV.

Тя сподели, че отличителното у една жена е онова, което я прави уникална. При големи дефекти, инциденти, довели до обезобразяване, може да се прибегне до пластичната хирургия, но Калканджиева бе категорично против всякаква външна намеса при една естествена красота.

В професията на модела се държи на максимално естественото. “Да не говорим, че големите бюстове не са приоритет на моделите”, подчерта Жени.

Моделът Юлия Кулиш разказа за силиконовата мания в Украйна.

“На жп гарата в Киев жени си инжектират гел в устните, докато си чакат влака”.

Това за съжаление не е само куриоз, а доказателство до каква степен дамите са повлияни и провокирани от масовата истерия около пластичните корекции.

Разкритията около скандалните френски импланти (на фирмата PIP) , застрашаващи здравето на стотици хиляди пациентки по света, бяха коментирана и от доц. Димитър Евстатиев.

Дамите, поставили си силиконови импланти, да проверят сертификата им, за да се уверят кой е производителят. На всеки 6 месеца те трябва да преминават ехографски контрол и да са под постоянно лекарско наблюдение, пише blitz.bg.