Симеон Щерев не бил удрял Станка Златева, случвало се е да я понабие, но докато се борят по време на тренировки.

Това треньорът разказа в съвместно интервю с най-успешната си ученичка в рубриката на Диана Найденова „Опасно близо“ по bTV, цитират от kliuki.bg.

“Писаха, че съм я ударил, но аз само я разтресох здраво, защото беше блокирала. Трябваше да се бие с испанката, но мислеше само за предстоящата си среща с китайката и направо беше блокирала. Загуби в първата част, затова трябваше да я върна във форма“, разказа Симеон Щерев.

Станка Златева потвърди, че Щерев не си тормози състезателите, даже ги гледа с хубаво месо и качествено червено вино по лагери. Не давал обаче да се мързелува и дори когато отидели на почивка на море, я карал да тренира по няколко часа.

„Защо не оставиш момичето да се попече на плажа“, пробва да лобира Диана Найденова, но Симеон Щерев обясни, че нищо не пречи на Станка да се пече, след като отметне тренировката.

От интервюто се разбра още, че за да спечели борбата, е загубила гимнастиката. Станка Златева се готвела да влезе с гимнастика в спортното училище в Сливен, но нещата се променили и сега животът й бил борба. „Бях решила след олимпиадата в Лондон да се откажа, но ме ядосват и може да изкарам още една“, обяви шампионката, споделяйки, че разни хора говорят, че им е омръзнало все нея да гледат по телевизията.