Подпалих елхата, беше доста страшно и опасно. Няма да го забравя това преживяване. Разбира се, важното е, че всичко завърши благополучно.

Бях на около 7-8 годинки. Спомням си, че беше между Коледа и Нова година. А огънят пламна изведнъж, дори не разбрах как, казва Орлин.

Тогава украсите не бяха толкова модерни, нямаше лампички. Бяхме си украсили елхата с щипки и памук, който да напомня за сняг. Имаше свещички по елхата и аз ги запалих, както обикновено.

Не знам как но дръвчето се запали изневиделица. Пламъкът беше много силен и коледната ни екипировка изгоря много бързо. Запалиха се чак тапетите, а баба ми и дядо ми веднага се втурнаха да гасят. Тъй като нямаше други жертви, после се смяхме доста и от сърце.

А подаръкът, който получих тази същата Коледа беше вертолет, на който му светеха перките. Аз бях малко разочарован, защото не можеше да лети. Помня, че много се фуках с него в квартала, защото майка ми и баща ми ми го бяха донесли от турне в чужбина. Тогава играчките ги гледахме само от каталози на "Некерман", даже скоро видях тук модели на играчки, които съм разглеждал тогава, преди повече от 25 години, казва Орлин, пише "Стандарт".