Въпрос на избор е за родителите дали да запазят магията на Коледа жива с разказите за белобрадия старец или точно обратното - да се придържат към истината.

Майката на Джъстин Бийбър още в ранна детска възраст му разкрила, че Дядо Коледа не съществува, пишат от Дейли Мейл.

„Майка ми никога не се е опитвала да ме заблуждава. Каза ми, че няма Дядо Коледа. Такава е била нейната логика, не е искала да разбера един ден, че ме е лъгала.“ - споделя Джъстин в интервю за AOL music.

Изпълнителят обаче никога не се е издавал пред връстниците: „Не съм казвал на никого каква е истината. Не исках да обърквам нечии представи. Бях добро дете.“

Той разказва още, че в детските си години със семейството му имали специална игра, чрез която си раздавали подаръците за празника: „Всеки носеше по един подарък за момче и един за момиче. Хвърляхме зарове. Ако ти се падне чифт, избираш един от подаръците. Ако не успееш, играта продължаваше със следващия след теб.“

Джъстин се ражда, когато майка му Пати е едва на 18 години. На практика той е отгледан от нея и нейните родители. Баща му се жени за друга жена, от която има други две деца.