предизвика истински скандал в сръбския парламент.

За разлика от Хубавата Елена обаче, актрисата подпали балканския фитил не с хубост, а заради филма си "В земя на кръв и мед".

Лентата, на която Джоли е режисьор и сценарист, разказва за младия сърбин Даниел (Горан Костич) и босненката Лейла (Зана Марианович), които са принудени да се разделят заради началото на войната в Босна през 1992 г. Част от сцените са заснети в Сараево.

В навечерието на световната премиера на филма - 23 декември, депутатът от сръбската националистическа радикална партия Душан Марич скочи срещу Джоли заради това, че "сатанизирала сръбския народ". Той го отдаде на факта, че актрисата е от САЩ, а американците имали опит с геноцида над индианците. "Какво е това?

Пристига някаква си Анджелина Джоли, за да заснеме т.нар. престъпления извършени от сърбите. Тук ще похарчи примерно 50 млн.евро, а след това тази нещастница ще изкара 500 млн.евро на наш гръб", продължил да негодува той.

Част от колегите на депутата реагирали с насмешка на изказването му. Според тях той говорел от личен опит, тъй като неотдавна в сръбските медии бяха публикувани порно снимки с негово участие.

Заседанието бе прекъснато от водещия с думите: В точка седем от дневния ред не е записана Анджелина Джоли, закривам заседанието.