"През 1998- 1999 г. в рамките на няколко седмици станах свидетел на нечовешки неща. Не преувеличавам - треперех, докато пеех", твърди Ивана и до ден днешен настръхва, когато си припомни как пее в курортен град, където "бизнесмени" си поделят територията.

"Двата изхода на заведението бяха блокирани от хора от враждуващи групировки. Само по филмите бях виждала подобни работи. Например в "Глутница кучета". Всички в черни костюми, гледат лошо, сърдити и стиснали юмруци. На момичето, което танцуваше отгоре, му завираха фунийка с пари на най - невероятни места. Хилеха се грозно и пиеха уиски директно от бутилката.

После започнаха да проявяват претенции и към музиката, която се изпълнява. Аз тогава пеех с двама колеги, когато ония започнаха да крещят: " Какви са тия тъпотии, дето ги пеете, бе?!" За мене това беше наистина кошмарно изпълнение", припомня си Ивана.

Броени месеци след първата случка дрогиран и въоръжен мъж опира пистолет в слепоочието й.



"Този случай ме накара да се замисля дали да не сложа край на кариерата си. Някакъв надрусан с наркотици нахълта в стаята на хотела ми с насочен към челото ми пистолет. Търсил си танцьорката. Той си я бил харесал, а тя да вземе да му избяга. Крещеше в лицето ми: "Ти си я скрила тука. Къде е? Дай ми я веднага!"

Животът ми мина като на видео, само че наобратно, в рамките на 10 секунди. Преживях огромен шок. Когато се прибрах в Айтос, бях отслабнала с 10 килограма, и то само от преживяния ужас. Родителите ми бяха категорични, че трябва да спра с музиката, разказва фолкпевицата, цитира skandalno.net.