Станислав Яневски даде интервю за Blife и разказа за преживяванията си на снимачната площадка и съдбоносният ден в който е забелязан за ролята му в Хари Потър.

Станислав разказа, че холивудска агентка го е забелязала съвсем случайно и всичко се случва много бързо:

"Аз уча от години в Англия и един ден в колежа бях закъснял за лекции и се засякох с един от кастинг агентите на филма Хари Потър. С един мой приятел обсъждахме как да се измъкнем и тя ни е видяла. След това агентката каза на лектора на колежа нещо и аз си помислих, че ще имам проблеми. Аз се скрих след часовете, но той ме откри и ми каза, че са ме харесали и ще стана холивудска звезда. Аз, разбира се, не повярвах"

Яневски разказа, че след като го викат за кастинг, той е сред малцината, които разпитват най-много време.

"Поканиха ме на кастинг, правиха ми снимки. Искаха да им разказвам за България и накрая ме питаха дали искам да играя във филма Хари Потър като Виктор Крум. Аз веднага приех и така се случи всичко"

Оказва се, че за втората си по-голяма роля във филма „Хостел 2" продукция на Куентин Тарантино, са го харесали още докато играе в Хари Потър .

"Обадиха ми се от агенцията, че трябва да замина за Прага веднага. Оказа се, че докато са писали сценария са ме гледали в Хари Потър, много са ме харесали и ролята за „Хостел 2" е написана за мен.

Яневски е завършил бизнес икономика, но разказва: "Щом ме харесват за кино, може би имам нещо. Много ми харесва тази професия, готино ми е, запознавам се с много готини хора. Имам много фенове, покрай Хари Потър"

Той не се притеснява да играе с големите актьори: "Аз никога не съм бил звездоман. Не деля хората на известни и неизвестни. Аз от четиринайдсетгодишен живея в Англия и съм свикнал с различни хора, талантливи, богати, бедни, различни раси".