Карл Лагерфелд отново разбуни светския график на Европа.

В навечерието на Нова година Кайзера на модата пусна изумително зрелищна колекция. Той реши да вдигне адреналина на онези дами и господа от най-лъскавите кръгове, които са поувесили нос покрай трусовете на борсите.

Наследникът на Коко спретна безкрайно бляскава вечеря за 200 души в Гран пале и им показа уникално добри модели "Шанел", за да докаже, че луксът е безсмъртен, пише в. "Монитор".

"Фешън индустрията осигурява работни места за много хора. Паниката не спира от 2008-а насам, но кризите не би следвало да се отразяват на креативността", категоричен е великият естет пред Франс прес.

Масите в Гран пале бяха отрупани със сребърни прибори, свещници и кристални бонбониери. Сребристо електрическо влакче пренасяше във вагоните си бутилки уиски.

Актрисите Виржини Ледоайен и Ана Муглалис, лица на супертузарски брендове, се захласнаха по дрехите в линията "Париж-Мумбай" - значително по-скъпи от колекциите в бутика на улица "Монтен".

Одеждите са решени в невероятния шик на "Шанел", поръсени са с цялата екзотика на Индия и са гарнирани с прелестите на хипи истерията. Карл Лагерфелд извади бричове за езда, рединготи с бродерия, драпирани поли, чорапи над коляното.

Сред преобладаващите цветове са бяло, злато, различни нюанси на сивото, бледо и тъмнорозово.