Най-силните жени в Холивуд се събраха за 20-ата поредна година на тържествена церемония в хотел Бевърли хилс по повод класацията "100-те най-влиятелни жени в развлекателната индустрия", съобщиха Асошиейтед прес.

"Да признаеш постиженията на жените в град, в който те са само 16 процента от всички влиятелни длъжности, е важно"- каза Джанис Мин, директор по издателската част.

Джейн Фонда получи наградата за лидерство "Шери Лансинг" за пионерската си работа в киното, фитнеса, филантропията, активизма. Връчи й я самата Лансинг, която с гордост призна, че за нея Фонда е идол, от който се е научила да вярва в идеите си и сама да се бори. Благодарение на упоритостта си, тя се превръща и в първата жена, оглавила холивудско студио.

Сред предишните носителки на наградата са Хелън Мирън, Холи Бери, Барбара Уолтърс, Мерил Стрийп, Джоди Фостър и Глен Клоуз.

За най-влиятелна жена в развлекателната индустрия "Холивуд рипортър" избра Ан Суини, съпрезидент на "Дисни медия нетуъркс". А сред гостите бяха забелязани още Нанси Грейс, Кейт Босуърт, Еми Росъм, Ким Кардашиян.