“Съчки събирам” на Деян Неделчев-Икебаната е номинирана за най-тъпа песен, излизала в последните 10 години.

Това не притеснява авторът й, който вярва, че песента му е “гениална”, а той самият е “идол на тийнейджърите”, споделя Неделчев пред bTV, пише blitz.bg.

“Знам, че “Съчки събирам” е гениална, толкова много се гледа, веселят се хората. “Икебаната” също за много хора е тъпа, обаче тя е с много философски неща, има си метафори”, коментира номинацията на “Съчки събирам” за за най-тъпа песен на десетилетието авторът й Деян.

“Аз бях много популярен и преди, със сериозните си неща... с които съм печелил Златен Орфей. Но времената се промениха, хората искат сеир, хората искат нещо различно и аз мисля, че се развивам, независимо, че пея такива неща в момента. Те са даже много иронични, самоирония, ирония, присмех към мен, към обществото, към всичко е това. Подсъзнателно. Вижте в каква държава живеем. Аз съм артист. Артистът трябва да прави всичко. И съм шоумен, много малко певци са шоумени, аз умея да го правя това нещо”, споделя “Икебаната”.

“Аз мисля, че вървя напред. В момента съм много модерен, аз съм идол на тийнейджърите, на младите. В това няма нищо лошо, аз съм почти на 48 години. Я виж чалгаджийките за к’во пеят, за к’ви работи... и се разголват. Пък аз показах на полянката с чушките един гол задник с прашки и вече ме анатемосаха. Чакай бе, в к'ва държава живеем, че чалгата да се приема нормално, пък един мъж, който се покаже с прашки да не се приема нормално?”, чуди се изпълнителят.

Относно творчеството му, Тончо Русев, с когото продължават да работят заедно, дори го бил поощрил. По думите на Деян Неделчев, композиторът го смята не само за гениален певец, а за изпълнителят с “най-добрия глас, раждан в България”. В гилдията пък “Икебаната” бил известен като “Българският Стиви Уондър”, а напоследък и като “Българската Марая Кери”.

“Аз съм сексуално нормален човек, не спя с животни”, така певецът коментира слуховете, че е гей.

Не би пял единствено поп фолк, заяви още Неделчев.

“Това не мога да го понасям. Ще стоя гладен, но чалга няма да пея”, каза той.