Ракът на гласните струни, с който се бори Велко Кънев, е дал рецидив и вероятно ще се наложат нови операции, информираха от blitz.bg.

Този път обаче лекарите не са сигурни дали ще могат да спасят живота на именития актьор, или просто да отложат най-лошото с няколко месеца, носи страшната мълва из актьорската гилдия.

Велко Кънев се разболя през ноември 2009 г. и оттогава преживя няколко лечителни процедури в немската клиника в Аугсбург.

Всеки път той се завръщаше и обявяваше, че се е излекувал напълно, но после се оказваше, че ракът не е изчистен изцяло...

След като претърпя операция от рак на гласните струни, лекарите продължили да съветват Кънев да изкара и няколко процедури по лечение с лъчетерапия. Актьорът обаче отлагал да се подлага на повече мъчения и отсякъл, че ще се справи сам.

Според близки на Велко, той се притеснявал да събира пари за радиационното лечение и за нова химиотерапия. Предишният път той плати за двумесечен курс 41 600 евро. Тогава парите бяха събрани след апел на председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Кметът на София Йорданка Фандъкова съдейства и за отпускане на 80 хиляди лева от Държавния фонд за лечение на българи в чужбина.

Колеги на актьора били много притеснени от внезапното влошаване на състоянието му. Доскоро той бил добре и често ги навестявал. През последните дни обаче започнал да отпада и се затворил в дома си.