Настъпи нов обрат в съдебната битка и епопеята в отношенията между бившите членове на легендарната музикална банда Oasis – братята Ноел и Лиъм Галахър, съобщиха "Мирър" и ИТАР-ТАСС.

Шумният съдебен процес започна през август, когато Лиъм Галахър подаде жалба в съда срещу по-големия си брат, обвинявайки го в клевета. Ноел бе казал, че изявата на Oasis на рокфестивал през 2009 г. се провалила, тъй като Лиъм страдал от тежък махмурлук и не можел да излезе пред публика. Според Лиъм обаче той имал ларингит. От своя страна Ноел заведе иск, в който поиска брат му да се извини.

Сега Ноел Галахър е подал жалба срещу Лиъм, в която твърди, че брат му заплашва по телефона него и съпругата му, а също, че се опитал да го удари с китара преди концерта в Париж през 2009 г. След инцидента групата Oasis се разпадна.

В юридическите документи се твърди, че през 2009 г. Лиъм нахлул в гримьорната на брат си, заплашвайки го с физическа разправа. Той размахвал като брадва китарата си и се опитал да удари с нея брат си, но за щастие музикалният инструмент минал само на няколко сантиметра от лицето на ищеца и не се превърнал в оръдие на убийство.