Кариерата на Део се развива стремглаво, като в нея винаги на първо място е била телевизията, но паралелно с това той записва песни, участва в реклами, филми и театрални спектакли.

Макар да е известен с умението си да забавлява хората и да изписва усмивки на лицата им, оказва се, че вкъщи всъщност предпочита да си почива и мълчи.

Пред vesti.bg Део разказва, че има своя формула за успех: "Най-важното, може би е, да бъдеш удовлетворен от това, което правиш, и да откриваш нови неща, които да те вдъхновяват.

Той разказва, че вкъщи обича да си почива, да мълчи, защото не може човек да бъде постоянно захилен. "Трябва да има баланс" разсъждава водещият. За последните 10 години образът на Део се превръща в един от любимите за зрителите, а според него най-много са го подкрепяли двете му баби и семейството му: "Дълбоко се съмнявам, че имам някакви способности, които да ме отличават от другите хора. Ходя си на село и това е!

Медиите постоянно женят Део и приятелката му певицата Лора Караджова и на тях това им е страшно омръзнало: "Определено ни писна, хората си имат по-важни проблеми за решаване от нашия съвместен живот". Иначе Део си признава, че не Лора, а той хвърля боклука у дома.

Сред толкова роли - на радиоводещ, сервитьор, комедиант,рекламно лице,музикант, Део споделя, че се чувства най-добре вкъщи на дивана.