Поп звездата Кейти Пери се сдоби с впечатляващите седем номинации за престижните награди People's Choice 2012, които ще бъдат раздадени на 11 януари.

Изпълнителката ще се бори за статуетка в категориите за озвучаване на анимационен герой, за любима гост-звезда в сериал, за любима певица, за песен на годината, за любима поп певица, за любим клип и за хедлайнер на турне, споделят от bliasak.bg

Лейди ГаГа и Бионсе са с по пет номинации, британската поп звезда Адел - с четири, Риана и Тейлър Суифт с по две, а Бритни Спиърс, Кристина Агилера и Деми Ловато - само с по една.

Сред мъжете по брой номинации водят Еминем и Бруно Марс с по две, а Енрике Иглесиас, Джъстин Бийбър и Крис Браун са с по една.

С най-много номинации сред актьорите е Райън Рейнолдс, който ще се бори в четири категории - за любим актьор, за любим екшън актьор, за любим комедиен актьор и за любим супергерой.

Веднага след него с по две номинации са колегите му Хю Джакман, Джони Деп и Даниел Радклиф. В категорията за любим филм ще спорят лентите Bridesmaids, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, The Help, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides и Transformers: Dark of the Moon.

Приза за любима актриса ще си оспорват Ан Хатауей, Ема Стоун, Дженифър Анистън, Джулия Робъртс и Рийз Уидърспуун.

Хитовият сериал "Дневниците на вампира" е номиниран в категориите за любима научно-фантастична поредица и за любима ТВ драма. Във втората категория ще си съперничи с The Good Wife, "Анатомията на Грей", "Д-р Хаус" и "Свръхестествено".

Звездите на поредицата Нина Добрев и Иън Сомърхолдър пък ще се борят за наградите за любими актьори в ТВ драма.

За любим комедиен сериал са номинирани "Теория на Големия взрив", "Клуб "Веселие", "Как се запознах с майка ви", "Модерно семейство" и "Двама мъже и половина".