Сръбската фолкзвезда Лепа Брена, един от символите и на българския преход сподели мислите си за Балканите, европейската политика, за цената успеха и славата в интервю в предаването "Карбовски Директно" по Нова тв.

"Ако съжалявам за нещо, съжалявам за това, че бивша Югославия и целите Балкани не са развити в областта на инфраструктурата, образователната система, икономическата експанзия, която съществува в Европа, а ние на Балканите сме регресирали. Мисля, че най-голяма отговорност за това носят политиците, защото те са тези, които трябва да изградят добри политически отношения с мощни държави и по-силни страни, които да ни окажат икономическа помощ и да ни помогнат в икономическото развитие", заяви Лепа Брена в интервю за предаването "Карбовски: Директно", цитирана от БЛИЦ.

Според Лепа Брена, България е на прав път в момента – да бъде неразделна част от Европа не само на хартия.

Фолкпевицата разказа, че е много прецизна по отношение на избора на хора, с които работи, на това се дължи и успеха й през годините.

За най-незабравим концерт и днес определя концерта в България преди 20 години.

Усещането по време на грандиозното й шоу на стадион "Васил Левски", на който са присъствали около 100 000 души, тя сравнява с усещането да създадеш дете. Тогава тя е пусната на сцената от хеликоптер, чийто пилот, докато е карал, е пушил и пял нейна песен.

"Събух обувките си и почнах да пея", спомня си днес фолкпевицата. Един от символите на българския преход подготвя концерт в зала "Арена Армеец". "Искам да преброя феновете си след 20 години.

Певицата, която на 20 октомври стана на 51 години, не крие, че все още е лудо влюбена в съпруга си. Лепа Брена няма особени предпочитания към европейци или балканци.