Мартин Иванов е на 23 години, студент по счетоводство. Шест пъти е бил републикански шампион в различни възрастови категории.

Носител е на сребърен медал от европейско първенство и притежател на републикански рекорд от щафетно плуване. Скаути на агенция FH1 го откриват на басейна „Спартак” през 2009 година, с което дават старт на модната му кариера. Преди броени дни той грабна титлата „Мистър София” на оспорвания конкурс в бар Night Flight.

- Мартине, честита титла, как възприемаш конкуренцията?

- Аз съм спортна натура и винаги съм „за” конкуренцията. Харесвам да бъда в условия на състезание, това винаги ми действа мотивиращо.

- Усещаше ли, че превъзхождаш по някакъв начин останалите участници по време на репетициите?


- Не бих казал, присъстващите на конкурса видяха, че конкуренция имаше и мнозина бяха достойни за титлата. Всеки има индивидуални качества, които превъзхождат тези на останалите участници. Като тип, характер, физика и излъчване всеки от нас беше на ниво.

- Когато настъпи моментът на награждаването, имаше ли вътрешното усещане, че си близо до своя звезден миг на победата?

- Знаете, че първо се раздават специалните награди. Когато ме избраха за рекламно лице на мъжките костюми “М Суит”, се зарадвах много. Бях толкова развълнуван, че в момента, в който обявиха третото и второ място, а след това чух своето име като победител, не знаех как да реагирам.

- У нас се гледа с голямо подозрение на конкурсите за красота. Мислиш ли, че някой ден хората ще променят мнението си, че всичко е предварително нагласено?


- И на мен ми прави впечатление, че хората нямат доверие в избора на победителите в подобен род конкурси. Все пак имам надеждата, че някой ден ние, българите, ще станем по-позитивни и ще повярваме в това, че не всичко е „нагласено”, а че има истински първенци, заслужили да са на призовите места.

- Имаше ли момент, който те притесни по време на конкурса?



- Да, хореографията, режисирана от Боби Караиванов. Всички участници бяхме едно цяло и имах леко притеснение доколко ще успеем да синхронизираме индивидуалното си представяне с общите ни дефилета и танци. Но след първата част се успокоих, защото видях, че се представяме отлично.

- Kакво ти предстои оттук нататък като носител на титлата “Мистър София 2011”?

- Много съм щастлив, защото ми предстои фотосесия с любимите бански на Том Круз – Vilebrequin. Още повече че снимките ще имат място в най-новия каталог на бранда, който ще бъде разпространен в целия свят. Надявам се оттук нататък да имам все такива добри професионални ангажименти и успех в модния бранш.

- Готов ли си за медийното внимание, което ще се стовари върху теб след тази титла?


- Наясно съм, още когато избрах да се занимавам с мода, че популярността фокусира вниманието върху мен, това е нормално. Приемам го като предизвикателство и съм готов да срещна лице в лице славата и последствията от това.
 

Източник: в. "Монитор"