David Guetta е новият победител в надпреварата за най-добър DJ на света за 2011 г., инициирана от Top 100 DJs Poll Awards.

В свое интервю той изяви готовността да гостува и на родна земя.

Френският хаус гуру детронира дългогодишния си приятел, уважавания от цял свят DJ Armin van Buuren, който се бе бетонирал през последните 4 години на първата позиция от 2008 година насам.

"За мен е чест. Мислех, че е невъзможно някой да свали Armin Van Buuren. Толкова много го уважавам! Да, имам огромен успех като продуцент, но винаги съм се възприемал първо като DJ и после за всичко останало. Обичам да създавам музика, но DJ културата е всичко за мен – тя е моят живот от години насам. Минал съм през много неща. Това, което се случва сега, е истинска революция за всички – не само за мен, за всеки, който е DJ и продуцент. Всичко се променя, нашият саунд превзема планетата.“

Запитан от музикалната българска телевизия "Mad tv" дали би дошъл в България да му се порадват и почитателителите тук и дали знае нещо за нашата малка, но китна родина, Гета отговори: Не знам толкова много за България, но чакам покана. Поканете ме и ще дойда да се позабавляваме".

Дейвид Гета има съвместни парчета с Енрике Иглесиас, Питбул,Ъшър, Кели Роуланд, Дженифър Хъдсън, Ейкън и още мн други световноизвестни изпълнители