Кубрат Пулев постигна най-големия успех в кариерата си.

Благодарение на него България за първи път има шампион по бокс при професионалистите. Пулев спечели интерконтиненталната титла на Международната Боксова Федерация в тежка категория след изтощителен мач в 12 рунда срещу американеца Травис Уокър.

Въпреки че в средата на двубоя получи тежка аркада, Кобрата нито за миг не остави съмнение, че е по-класният боксьор и дори имаше възможност да нокаутира съперника си. В крайна сметка и тримата съдии отсъдиха победата на родния боксьор, съответно с 119:109, 118:109 и 117:110 точки. Така Пулев заслужено се окичи с ценния пояс.

След днешната най-важна победа в досегашната си кариера Кубрат Пулев продължава да е непобеден на професионалния ринг. Родният боксьор има 14 победи (6 с нокаут) от 14 мача.

Кобрата за първи път игра в 12 рунда, но показа завидна физическа издържливост и пречупи 32-годишния Уокър, който има в актива си 38 победи и 7 загуби. През миналата година американецът затрудни сериозно бившия световен шампион Руслан Чагаев (Узб), от когото загуби по точки.

Мачът между Пулев и Уокър се игра в германския град Лудвигсбург, а софиянецът оправда прогнозите на букмейкърите, които го сочеха за изявен фаворит. Пулев беше по-агресивен от самото начало и ударите му често попадаха в главата на неговия противник. В един момент обаче Кобрата получи аркада и дори имаше опасност двубоят да бъде прекратен.

Българинът показа мъжество и продължи да налага видимо уморения Уокър. В 11-ия рунд американецът едва се задържа на краката си след серия от тежки удари. Последните 3 минути отново доказаха превъзходството на Кубрат Пулев, който под бурните овации на публиката бе обявен за победител.

Източник: