Високите токчета правят краката по-дълги, стройни и бляскави. Затова не е и тайна, че жените просто обожават да ги носят.

Френският дизайнер Кристиан Лубутен, който от 20 г. се занимава с дизайн на обувки, твърди, че чифт обувки може да повлияят на женското либидо.

Лубутен вярва, че жената слагайки стъпалото на токче, поставя себе си в положение на оргазъм, защото краката и заемат същата поза по време на оргазъма. Дамските обувки съдържат съблазнителен елемент, който го няма в мъжките обувки.

Благодарение на обувката дамата може да бъде сексапилна, чаровна, с чувство за хумор или срамежлива. Докато мъжете чрез обувките си показват само финансовата си мощ, смята известният дизайнер. Той твърди, че жените са щастливи дори и когато носят неудобни обувки, само и само да изглеждат красиви. Те са готови да се "влюбят" в определен чифт обувки и без много да мислят да си го купят, дори и ако не могат да си го позволят.

Твърди се, че писателката Даниел Стийл разполага с 6000 чифта обувки, а че актрисата Блейк Лавли за един повод в един ден си е купила 40 чифта обувки. Виктория Бекъм продължи да носи обувки на Лубутен на висок ток и по време на бременността си, докато лекарят й не забрани това заради проблеми с гръбнака й.

След като Кристиан Лубутен продаде няколко десетки чифта обувки на Виктория, стана много добър приятел със съпругата на Дейвид Бекъм. "Тя никога не се държи като мишка, която се опитва да се укрие. Има изградена стойка и енергична походка. Заради това много хора я обичат и уважават, казва френският дизайнер, цитира БГНЕС.