В Калифорния 16 октомври е обявен за Ден на Стив Джобс, в памет на съоснователя на "Епъл", който бе олицетворение на калифорнийската мечта. Това обяви губернаторът на щата.

"Иновациите на Джобс преобразиха индустрията, а продуктите, които той измисли и разработи за пазара, промениха облика на целия свят на комуникациите". Така губернаторът обясни решението си.

Стив Джобс почина на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рака. Вероятно смъртта е най-доброто изобретение на живота. Тази фраза на Стив Джобс си спомниха всички, в деня, в който най-мощните играчи в IT-бизнеса бяха поканени на закритата възпоменателна служба, организирана от Apple в памет на гениалния си основател, а в същото време акциите на корпорацията се изкачиха до поредния си рекорд.

Иронията е в това, че смъртта на Стив Джобс позлати "отхапаната ябълка" и я превърна в най-скъпата в корпорация в света.

"Вероятно смъртта е най-доброто изобретение на живота. Гордостта, страховете, обидите и неуспехите - всички те изчезват пред лицето на смъртта. Остава само истински важното" - казва тогава гуруто на Силиконовата долина.