“Обзалагам се, че ти ще спечелиш.” Това били първите думи, с които българският “супер Паганини”, както световната преса нарича цигуларя Васко Василев, се обърнал към Стела Петрова. А тя заплакала.

Стела плаче и до днес на всеки концерт на живо на музикалното риалити. Младата певица и Васко Василев се срещнали на прослушването на 8 август в София за подбор на таланти за предаването "Х фактор".

В този ден 21-годишната заралийка излязла на сцената, запяла и засвирила с китарата си. Сега трябва да пее без музикалния си инструмент.

"Много ми липсва, много ми е трудно, но такива са правилата", споделя студентката.

Стела Михайлова Петрова е родена на 22 декември 1989 г. в Стара Загора. Завършила е художествената гимназия в Казанлък, паралелка по живопис. В момента следва във Велико Търново в специалността графика Майка й Пепа Михова работи в земеделския институт в Стара Загора. Баща й Михаил Христов е пенсиониран дългогодишен служител на "Марица-изток". Странно е, че всеки в семейството ми е с различна фамилия, смее се Стела Петрова.

За себе си Стела казва: “Пея по-сериозно от 2 години.”

Като студентка първокурсничка миналото лято заработвала джобните си в пиано бар във Велико Търново. Същото лято пеела и в един ирландски пъб в родната си Стара Загора.

Твърди, че никога не се е качвала на сцената нито в детската градина, нито в училище. Единствено когато била 8-годишна, се записала на курс за манекени.

Дефилирала 2 години и загубила интерес към подиума. В четвърти клас се записала да тренира лека атлетика. Покрай всички тези занимания тя никога не е спирала да рисува - влюбила се в това изкуство още от 3-4 годишна.

Мечтата й е един ден да има собствено ателие сред дивата природа, където да рисува и пее на воля. Като малка разказва, че е била кротко дете. Помни една магария, от която се срамува и до днес Заедно с приятелка откраднали 2 кукли от един двор, занесли ги в апартамента на приятелката й, засрамили се от постъпката си и ги изхвърлили от терасата от 7-ия етаж. Родителите им обаче видели куклите пред входа, разнищили случката, накарали се на децата си и ги пратили да ги върнат в къщата, като настоявали да се извинят.

Стела разказа, че се научила да свири на китара на 17 години. “Учителка” й била една единадесетокласничка от нейното училище - Мериха, която била страхотна китаристка.

Сега сама си свалям нотите на парчетата, които харесвам, не е трудно, правя го по слух, казва Стела. Тя обича изпълнители като Джеси Джей, Алис Ръсел, Тифани Пейдж и бандата "Мърун файв".

За да се яви на първия кастинг за предаването "Х фактор", кураж й дал приятелят и Николай. Тя преборила около 180 мераклии да пеят в музикалното риалити.

Днес казва, че си прекарва страхотно по време на репетициите с музикалния педагог Алис Боварян. Обича и занятията по танци с хореографа Милен Данков.

Страхува се обаче от камерата и от огромната публика от 800 души по време на концертите на живо. Твърди, че всички кандидати за победители са се сприятелили.

Не искам да спечеля "Х фактор", защото няма да е честно. Аз съм за 14-годишния Богомил или за 30-годишната Сани, и двамата са по-добри от мен", сериозно отсича Стела.

През смях говори за това, че на всеки лайф концерт плаче. Плаче от радостна емоция, когато някой остава, плаче от тъга, когато на някого му се налага да напусне тв надпреварата.

Наистина, не смятам, че съм добра. Е, добре, сигурно имам някакъв талант, но в "Х фактор" има доста по-добри от мен, настоява пак Стела, пише в."24 часа".

След 10 години се вижда като преуспял художник. Добре де, може и като поуспял музикант, допълва тя.

Мечтае си за барабани. Свирила е на тях само веднъж и страшно се е запалила. Друго желание й е да отиде до Ванкувър, Канада. Просто искам да го видя на живо, обяснява момичето.