Половин век след дебюта си в зала Олимпия гранд дамата на френското вариете от български произход Силви Вартан ще изнесе концерт антология в зала Плейел в Париж на 23 ноември.

Силви ще излезе на сцената с Българския симфоничен оркестър. Билетите за концерта вече се продават, съобщават френските медии.

През 1961 г. младата Вартан прави първите си стъпки на сцената на зала Олимпия. 50 години по-късно певицата от български произход, известна на няколко поколения почитатели, смята да отбележи годишнината си със специален концерт на 23 ноември в престижната зала Плейел във френската столица.

Вартан ще изпее на верните си почитатели всички най-известни песни от репертоара си от най-ранните години на кариерата си до наши дни. Бившата съпруга на Джони Холидей ще излезе на сцената заедно с Българския симфоничен оркестър. Почитателите на Вартан обаче могат да бъдат спокойни, концертът на 23 ноември съвсем няма да е последният в кариерата на любимката им, пише Dir.bg

"Любимото ми нещо в моят занаят е контактът с публиката", заяви неотдавна певицата пред френска телевизия.

"Дали смятам да сляза от сцената? Не и в близко бъдеще", допълни тя. Като потвърждение на думите си Вартан планира да издаде нов албум догодина.