Руският милиардер Владимир Доронин ще засвидетелства любовта си към изгората си Наоми Кембъл, като й подари огромна къща във формата на окото на египетския бог Хор, твърди в. "Дейли мирър".

49-годишният строителен предприемач наел испанския архитект Луис де Гаридо, който да проектира футуристичната екологична сграда с 25 спални на турския остров Седир, пишат от lifestyle.bg.

"Зеницата" на окото на Бога, който се смята за символ на закрилата и властта, ще представлява триетажна сграда от стъкло. Освен многобройните спални в нея ще има пет зали за прием и вътрешна градина. "Клепачите" пък ще бъдат изградени от слънчеви панели, които да осигуряват топлината в луксозното жилище. В близост до новото любовно гнездо на Черната перла и руския олигар ще бъде построено и пристанище за неговата яхта.

Уникалното имение, чиято цена не се съобщава, ще бъде "позакъснял" подарък на Доронин за 41-вия рожден ден на Наоми, който тя отпразнува на 22 май.

Твърди се, че плажът, върху който ще бъде построено "окото" на Хор, бил изграден камъче по камъче от Марк Антоний за неговата любима - египетската богиня Клеопатра, тъй като тя отказвала да стъпва върху земя, която не била от родината й. Доронин, който все още е женен за съпругата си Екатерина, живее с тъмнокожата манекенка от 3 г. Той обаче възнамерявал скоро да сложи край на 18-годишния си брак.