Изпълнителката на музикална компания „Пайнер” Валя обяви, че е получила покана и ще присъства на българската премиера на филма „Островът”, която ще се състой на 10 октомври в Народния театър в София.

Запознатите знаят, че Валя участва с малка роля във филма, който бе заснет в края на миналата година. Певицата получила ролята без предварителен кастинг, тъй като режисьорът на филма – Камен Калев сам забелязал артистичността на певицата от нейните видеоклипове през годините.

Дни след като бе заснета ролята на Валя, тя сподели за ТВ Планета:

„Приятно се изненадах, когато един ден ми позвъниха по телефона от екипа и отправиха предложение към мен за участие във филма „Островът”. Ролята ми не е голяма, но аз съм на олимпийския принцип – важно е участието”. - споделя певицата и допълва:

”Благодарна съм на Камен Калев, че е забелязал моя образ и ме покани да участвам в лентата. Снимките протекоха в изключително приятна и вълнуваща атмосфера за мен”.

Преди седмица от екипа на психотрилърът обявиха, че на премиерата ще присъства и френският топмодел и актриса Летисия Каста, която играе главна роля във филма, заедно с датския й колега Туре Линдхарт, нашумял с участието си във филма "Ангели и Демони".

Освен Валя от родна страна в лентата се отчитат още известни актьори и познати телевизионни лица. Певицата признава, че участието й в лентата е ново предизвикателство за нея и с нетърпение очаква завъртането на психотрилъра по кината.

След българската премиера "Островът” ще тръгне и по родните екрани, където ще може да бъде гледам от българските киноманите.

Филмът е българско-шведска копродукция и бе представен за първи път през месец май по време на "Петнайсетдевката на режисьорите" в Кан.