D2 спретнаха паметен юбилеен концерт за 10-годишнината от създаването на групата пред кюстендилския театър.

Групарите успяха да покачат до небето настроението и децибелите в иначе инертния и отдаващ внимание предимно на новините около приближаващите избори град, пише trud.bg.

На практика лайфът стана и промоция на новия албум на бандата. Той е кръстен Cherry Tree (“Черешово дърво”) - красноречив жест към Кюстендил, града на черешите.

Рокаджиите изпълниха на ниво едноименното парче и заслужиха френетични аплодисменти от публиката, сред която преобладаваха хора на и под тийнейджърска възраст.

Очаквано в своеобразна кулминация на концерта се превърна появяването на сцената на Дичо:

“Заедно сме! Стига вражда! Да има любов!, каза развълнуван певецът по микрофона.

Всеизвестно е, че преди 6 години Дичо и групата се разделиха, при това с поредица от скандали. Сега се сдобрили, след като неотдавна изпили бутилка уиски с Митака Кърнев.

С допълнителен хъс от събирането всички вкупом изпяха хитове като “Две следи”, “Не мога да спра да те обичам”, “100 години”, “Някой ден”, “Прости ми (че сънувам те)”. С възторг се прие вечното “Ледено момиче”.

От името на музикантите сегашният фронтмен Дидо изрази искрени благодарности към кмета Петър Паунов и общината за отличните условия и атмосфера, осигурени им в резиденцията на Бай Тошо “Ючбунар” над с. Богослов. Там хората на Кърнев останаха година и 7 месеца, нищо че първо се уговорили едва за 3 месеца. През изключително ползотворния период направиха не един, а два албума.

"Благодарим на хората, които ни осигуряваха ракията и мезето! За всичко благодарим!", каза от сцената Дидо.

Сред публиката бе и свещеникът на с. Богослов отец Васил Кудуски. “Често се виждахме. Дори и преди концерта седнахме на изпроводяк. Почерпихме се. “Момчета, да опънем първо струните, после е концертът”, усмихнато призна, че казал попът.

Сред най-запалените фенове на групата беше и кметът на областния град Паунов. Той бе със съпругата си Надя и приятелско обкръжение, което подскачаше в ритъма на хитовете.