Отборът на Реал Мадрид допусна втора поредна грешна стъпка в преследването на титлата в Испания след 0:0 като гост на Расинг Сантандер в среща от петия кръг.

Безидейни бяха столичани и стихийният натиск в края не донесе резултат. Така "лос бланкос" изпаднаха дори от евроместата след първите четири изиграни мача.

Жозе Моуриньо остави на пейката ключови футболисти като Серхио Рамос, Анхел ди Мария и Фабио Коентрао. Младокът Рафаел Варан влезе в центъра на защитата до Рикардо Карвальо. Ласана Диара и Хосе Кайехон също попаднаха сред 11-те. Ектор Купер не постави сред титулярите ветерана Педро Мунитис, а в нападение разчиташе на Кристиан Стуани и Ариел Нахуелпан.

"Белите", облечени в резервните си черни екипи, овладяха инициативата. Липсваха обаче опасности пред Тоньо. След първите десетина минути кантабрийците се поокопитиха и често излизаха с топка от половината си. Първото полувреме беше лишено от положения, нямаше творчество в нападение.

В 28-ата минута Лас отчаяно опита шут от 25 метра, минал далеч от вратата. В 32-рата Кристиано не можа добре да си поведе топката на дузпата и избяга от удобната позиция. В 35-ата Марсело Виейра пусна остра топка по земя, но Кайехон закъсня. В заключителните секунди имаше и един точен удар - Кайехон стреля безопасно с глава.

На почивката Анхел ди Мария замени слабия днес Кайехон. В 48-ата минута Икер Касийяс направи зашеметително спасяване. Оскар Серано се промуши между бранителите и стреля много точно, но Икер котешки отклони топката. В 56-ата Ди Мария шутира опасно, но Тоньо изби над гредата.

В средата на втората част Гонсало Игуаин замени Йозил в опит за повече удари към вратата на "бяло-зелените", но Ел Пипита така и не беше показан от камерите. "Лос меренгес" обаче продължиха да играят вяло, без динамика и живец. Кака замени Лас четвърт час преди края.

В последните десетини минути момчетата на Моуриньо натиснаха. В 83-тата Марсело стреля отсечено, но на метър-два от гредата. И петминутното продължение не промени нулите и двата тима си поделиха по точка.

Така само за четири дни Реал Мадрид взе една от шест възможни точки. Играта на "кралете" днес беше лишена от творчество и ритъм, поставяйки много въпросителни.

Източник: