Топ-дизайнерката София Борисова тази година бе официален дизайнер на най-престижния конкурс за красота у нас - Мис България 2011, организиран от !no frame media!.

За предстоящия финал на Мис Свят, който ще е през октомври в Лондон, тя ще ушие цели 12 рокли за нашата претендентка Ваня Пенева.

Тоалетите ще са съобразени изцяло с изискванията на световния конкурс. „Ваня има шанс да се класира в шестицата и затова ще дам всичко от себе си, за да й помогна към пътя на успеха“,допълва София Борисова. Засега София не издава какви ще са материите и цветовете на тоалетите, но обещава истинска феерия, съобразена с последните модни тенденции.

В края на лятото нямаше почивка за талантливата модистка. Тя сътвори сватбената рокля за празника на сестрата на фолк певицата Емануела-Силвия.Снежно белия тоалет е в стил“принцеса“ и за него са използвани 63 метра фин тюл. Роклята е уникална заради обшития корсет в кристали и декорацията от снежно бели сатенени рози, украсяващи голия гръб на роклята. „Когато Емануела ми съобщи, че нейната сватба се отлага, малко се натъжих. Но сега съм щастлива, че тя подари тази приказна рокля на своята сестра и направи този мил жест. За нейната сватба пък обещах да й направя наистина неповторима и уникална рокля“, споделя вълненията си дизайнерката.

София Борисова облече с официална рокля и най-коментираната кума в България. Това е оперната прима Валентина Колчакова, която кумува на сватбата на външният ни министър Николай Младенов. Тя е с фигура на манекенка и очарова всички присъстващи с официална дантелена рокля в морско зелен цвят.