Казусът с участието на кандидата за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов в телевизионния сериал "Стъклен дом" по БиТиВи в периода на предизборната кампания е решен – излъчването на новите серии ще бъде в първия понеделник след евентуалния балотаж на вота от 23 октомври.

За това съобщи Данаилов в сутрешния блок на същата телевизия. Водещата пък допълни, че така или иначе излъчването е било предвидено за след 30 октомври, пише dnevnik.bg.

Данаилов съобщи още, че няма да се появява в рекламите за новия сезон на сериала.

От Би Ти Ви още вчера заявиха, че имат решение на въпроса, но няма да го огласят публично заради конкурентните медии.

Данаилов разказа кое го е мотивирало да се кандидатира за вицепрезидент, след като дълго време отказваше да бъде номиниран за държавен глава – бил е провокиран от представянето на кандидатската двойка на ГЕРБ от премиера Бойко Борисов.

"Става въпрос за начина, по който след представянето на двамата кандидати заяви: давам ти този пост, назначавам те на този пост за 4 години или за 5 години, защото следващият ще бъда аз.Това, че в 21-и век в демократична България може такова нещо да се случи, и оттук натам невероятно самочувствие - ти си, просто няма за какво да правим избори", каза Данаилов.

Допълни, че е съжалил за отказа си да приеме номинацията по време на тържествата на Бузлуджа на които не могъл да отиде.

"Празниците на БСП, 120 години БСП, на Бузлуджа, и когато показваха кадрите на хората, това не го казвам популистки, не крия, имах сълзи в очите. И се чувствах като предател в един такъв критичен момент наистина", обясни още той. Данаилов увери: "Това мое решение не е свързано с никакъв сценарий на никой. Единственият сценарист и изпълнител на ролята съм си аз".

В отговор на въпрос Данаилов посочи, че с явяването си а изборите "Никакъв лидер не спасявам, защото никоя глава не е гарантирана". И припомни, че не веднъж се е изказвал критично за Сергей Станишев, но пък е работил добре с него, докато е бил министър на културата.

"Дрязгите са си дрязги, но в един такъв момент, когато наистина има важни решения да взима. . . хората, за какво се случва в държавата ни оттук натам, самият аз се оказа, че не мога да бъда пасивен. Не можах да издържа.", допълни той.