На днешното заседание на Националния съвет на БСП в битката за Дондуков 2 се включи една от най-ярките и одобрявани фигури от левицата Стефан Данаилов.

"Предлагаме ви кандидат за президент, който има визията за страната и кандидат за вицепрезидент, който ще бъде яростен защитник на българската култура и духовност. Предлагаме ви най-доброто, което можем да излъчим."

С тези думи лидерът на партията Сергей Станишев представи кандидатурата на Стефан Данаилов за вицепрезидент и успя да изправи цялата зала на крака.

Социалистите посрещнаха с бурни аплодисменти номинацията, след което приеха с гласовете на 101 от общо 102-ма присъстващи предложението на Станишев.

Експремиерът изчете писмо, изпратено от Данаилов, с което самият той потвърждава желанието си да се включи в изборната надпревара. Стана ясно, че Ламбо, както е известен любимецът на българската публика, отказал категорично да се кандидатира за президент. Той обаче с готовност приел предложението, отправено му лично от лидера на БСП Сергей Станишев, да се кандидатира за вице на Ивайло Калфин.

"Можех само да мечтая за такава кандидатура", каза на свой ред кандидатът за президент Калфин и допълни, че Стефан Данаилов е не само любим актьор, но и любим държавник. Той добави, че работата му в предишния кабинет го е уверила, че Стефан Данаилов е положил неимоверни усилия не само за развитието на културата, но за повдигане на националния дух и
националното самочувствие.